Predstavujeme Sprievodcu digitálnou bezpečnosťou pre MSP

SAPIE v spolupráci s členskými firmami pripravilo Sprievodcu digitálnou bezpečnosťou pre MSP, ktorý prináša základné opatrenia, ktoré by MSP mali mať implementované pre zabezpečenie aspoň minimálnej úrovne ochrany, a vďaka ktorému si firmy uvedomia, na čo všetko by mali myslieť.

S nárastom online komunikácie, zdieľania informácií a nárastom online obchodovania zaznamenávame aj rastúci počet kybernetických útokov. Navyše, aj celoeurópsky trend žiaľ naznačuje, že aj napriek tomu, že si väčšina MSP uvedomuje túto hrozbu, kybernetická bezpečnosť pre nich nie je prioritnou oblasťou, do ktorej investujú čas a peniaze. MSP sektor je pritom jeden z najzraniteľnejších. Aj preto je nevyhnutné, aby sa táto oblasť dostala medzi ich strategické priority. Aj preto sme sa rozhodli sústrediť sa na zvyšovanie povedomia o potrebe venovať sa kybernetickej bezpečnosti u MSP.

Sprievodcu sme pripravili vo forme checklistu v 5 oblastiach, a je určený pre riaditeľov, manažérov, aj zamestnancov malých a stredných podnikov. Dokument vychádza z odporúčaní CIS Controls, a reflektuje na najzraniteľnejšie oblasti slovenských MSP z pohľadu firiem, ktoré MSP pomáhajú s jednotlivými opatreniami v rámci implementácie nástrojov kybernetickej bezpečnosti.

Dokument je pripravený v spolupráci s ANECT, Bugino, Citadelo, Evolveum, ITAPS, IstroSec, KInIT, Mastercard, Piano, Qubit, SYNAPSA, VOID Soc a aj vďaka grantovej podpore Center for International Private Enterprise.

Previous
Previous

Winners of the Digivitality Project Pitching

Next
Next

SAPIE delegation joined technology festival Viva Tech 2024