Aj za prispenia SAPIE sa výzva na Seal of Excellence objavila medzi plánovanými výzvami MH SR na rok 2021.

2.jpg

Jednou z aktivít SAPIE za posledné mesiace bola snaha presadiť schému podpory najinovatívnejších slovenských firiem na národnej úrovni.

SAPIE vníma podporu inovatívnych firiem za kľúčovú v snahe priblížiť sa krajinám, ktoré sú v podpore a investovania do inovácií ďalej ako Slovensko. Pri podpore firiem s certifikátom Seal of Excellence ide o jedinečnú príležitosť rýchlo a transparentne podporiť najlepšie inovačné firmy, ktorých produkty v procese ich vývoja boli vynikajúco ohodnotené medzinárodnými expertami Európskej komisie vzhľadom na ich technologickú prelomovosť, realistický model rozvoja firmy a predaja ako aj realizáciu projektu validácie produktov v trhovom prostredí a prístup k zákazníkom.

SAPIE považuje formu grantovej podpory ako nevyhnutnú na urýchlenie vstupu uvedených firiem na trh, vybudovanie konkurenčnej pozície a následné získanie investičných prostriedkov pre ďalší rast. Medzi plánovanými výzvami MH SR je na schému Seal of Excellence predbežná alokácia 25 miliónov eur.

O podporu bude môcť požiadať aktuálne 18 slovenských firiem, ktoré získali certifikát z programu EÚ Horizont 2020 v schéme EIC Accelerator.


Previous
Previous

SAPIE je partnerom New Europe 100 Forum 2.0 Future of work. Trends and visions.

Next
Next

Diskusia o podpore inovácií v HNtelevízii za účasti SAPIE