Verejný dotazník k digitálnemu balíčku zákonov EÚ

pexels-sora-shimazaki-5668869.jpg

V súvislosti s niekoľkomesačnou prácou SAPIE v oblasti analyzovania, pripomienkovania, či organizovania diskusií k novej regulácii digitálneho prostredia v EÚ by sme Vás radi oslovili so žiadosťou o vyplnenie dotazníka týkajúceho sa nového „digitálneho balíčka zákonov EÚ“, ktorý Európska komisia zverejnila dňa 15.12.2020. Ide o dlho očakávané návrhy pravidiel fungovania digitálnych služieb v online svete, ktoré budú regulované prostredníctvom dvoch nariadení: Nariadenie o digitálnych službách (Digital Services Act - DSA) a Nariadenia o digitálnych trhoch (Digital Markets Act).

V nadväznosti na zverejnenie týchto návrhov nariadení (ktoré ešte musí schváliť Európsky parlament a Rada EÚ), Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR pripravilo pre slovenských poskytovateľov, sprostredkovateľov a užívateľov online služieb verejný dotazník.

Cieľom tohto dotazníka je získať čo najlepší prehľad o potrebách a aktuálnej situácii v online svete v SR z pohľadu tak poskytovateľov a sprostredkovateľov služieb, ako aj ich užívateľov. Výsledné odpovede z dotazníka budú slúžiť ako jeden z podkladov pri tvorbe riadneho, predbežného stanoviska k predloženému návrhu EK a národným pozíciám pre ďalšie rokovania v Rade EÚ.

Je naším cieľom, aby hlas členov SAPIE v tejto tak dôležitej téme bol zohľadnený. Preto venujte prosím krátky čas vyplneniu dotazníka.  

Verejný dotazník pre zainteresovaných respondentov je prístupný do 14.01.2021.

Previous
Previous

SAPIE pripravilo stanovisku ku DSA/DMA pre MH SR a MIRRI

Next
Next

Webinár na tému Digital Service Act