Reakcia rady SAPIE na otvorený list zamestnancov FIIT

Bratislava (26. Júna) - SAPIE reaguje na otvorený list zamestnancov FIIT STU. Odsúdila konanie dekana Kotuliaka žiada jasné kroky pri riešení situácie na fakulte. Pod list sa podpísala rada združenia ako aj predseda rady Rasťo Kulich.

V liste uviedli:

“Viacerí naši členovia v tejto súvislosti rozviazali spoluprácu s fakultou. Odporúčame zástupcom firiem takýto postup kým nepríde k zásadným zmenám na fakulte. Jedná sa o reputačné riziko ako aj o nepriamu legitimizáciu štandardu na pôde inštitúcie financovanej z verejných zdrojov.

Spoločne s akademikmi si želáme, aby Slovensko pokračovalo na ceste k modernej, vzdelanej, hrdej a perspektívnej krajine. Sme presvedčení, že vzdelávanie a špeciálne v prepojení s výskumom hrajú kľúčovú rolu na tejto ceste. Pre lepšiu, konkurencieschopnú budúcnosť Slovenska je nevyhnutný prílev kvalitných absolventov do ekosystému, ktorý fakulta zabezpečuje.

Žiadame, aby bol pre odchádzajúcich akademikov vytvorený priestor v akademickej sfére ako aj súrne vyriešenie situácie s akademikmi a výskumníkmi na fakulte.  Zároveň žiadame o prehodnotenie a úpravu celkového systému fungovania vysokých škôl, ktorý takéto zlyhanie dopustil."

Celé znenie listu si môžete prečítať tu.

Previous
Previous

Daňový manifest 2020

Next
Next

Oznámenie výsledkov hlasovania per rollam