SAPIE v Kanade a USA

SAPIE, zastúpené Michalom Kardošom a jeho 11 členmi (Touch4IT, Vacuumlabs, Rezztek®, Sensoneo, Resco, Powerex, Overhead4D, SCR, IPM, Virtual Medicine, AGEVOLT, SmartBooks) bolo súčasťou biznis delegácie, ktorá sprevádzala prezidentku Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú počas jej nedávnej cesty do Kanady a USA.

Cieľom tejto misie bolo posilniť obchodné väzby, objavovať nové partnerstvá a príležitosti, získať inšpiráciu od inovátorov, podnikateľov, ale aj mnohých organizácií a inštitúcií s ktorými sa delagácia v mestách Ottawa, Toronto, San Francisco a Pittsburgh stretla. Delegácia sa zameriavala na oblasti IT a to predovšetkým na umelelú inteligenciu, zelené technológie, biotechnológie a elektromobilitu. Delagácia okrem množstva B2B stretnutí absolvovala stretnutia s Global Affairs Canada, Invest in Canada, Google HQ, Zástupenie EÚ v Kanade, Stanford Research Institute, SlovakPro a viacerými ďalšími.

Aké sú kľúčové zistenia z našej cesty?

  • Kanadský a US trhy ponúkajú významné príležitosti pre slovenské technologické/inovačné/digitálne spoločnosti.

  • Potenciál je obrovský a z väčšej časti nevyužitý - Existuje značný počet Slovákov v Kanade a USA, ktorí sú ochotní pomôcť slovenským spoločnostiam s pripájaním/kontaktmi.

  • Je potrebné lepšie a efektívnejšie prepojenie medzi slovenskou diasporou v USA a Kanade a slovenským podnikateľským prostredím. Veľmi aktívne v tejto obasti je napr. Slovak Global Network alebo SlovakPro.

  • SAPIE sa bude snažiť využiť nové kontakty/pripojenia a vytvárať príležitosti na spoluprácu s trhmi v USA a Kanade.

Podnikateľská misia nám priniesla mnoho cenných kontaktov a už sme začali preskúmavať nové príležitosti s kanadským a americkým trhom, ktoré by mali prispieť k posilneniu slovenského inovačného ekosystému, z čoho by mali benefitovať členské firmy SAPIE a širši slovenský inovačný ekosystém.

SAPIE INOVAČNÉ MISIE

Podnikateľské misie do zahraničia sú bezpochyby skvelým spôsobom ako získavať nové prepojenia, kontakty, získavať nové inšpirácie v oblasti budovania inovačného ekosystému, ale rovnako tak vyhľadávať nové obchodné príležitosti pre členov SAPIE. A z týchto dôvodov pre vás na rok 2024 pripravujeme SAPIE inovačné misie do zahraničia, ktoré postupne pripravujeme a budeme vás o nich informovať. Aktuálne pripravujeme:

  • Inovačná misia do Nemecka (Bavorsko), dátum TBC

  • Inovačná misia do Francúzska spojená s Viva Tech (Pariz) 22.-25.5. 2024

  • Inovačná misia do Švédska zamerená na AI, dátum TBC

Previous
Previous

Marek Križka: My vieme exportovať najlepší talent a nápady, naše firmy sú veľmi konkurencieschopné, ale tých unicorns ešte nemáme

Next
Next

Rasťo Ivanič: Na Slovensku je veľa talentu a veľa developerov, ale veľa z nich pracuje pre druhých ľudí, vyrába produkt pre iných